Magazijnhelden van Morgen
De competenties future-proof versterken van (toekomstige) magazijnmedewerkers in functie van de evoluerende arbeidsmarkt.
Monitoring & Evaluatie
Binnen dit onderdeel ligt de focus op het monitoren en evalueren van de ontwikkelde trainingstools. We willen zeker weten dat de tools stap voor stap worden getest, verbeterd en aangepast aan de praktijk. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen nu, maar ook in de toekomst effectief blijven.
Onze doelen zijn als volgt:
- Kwaliteit en impact garanderen: We volgen nauwkeurig het ontwikkelproces van de trainingstools om ervoor te zorgen dat ze gebruiksvriendelijk en effectief zijn.
- Praktische oplossingen ontwikkelen: We werken intensief samen met bedrijven om leertrajecten te maken die echt aansluiten bij de behoeften op de werkvloer.
- Tools blijven verbeteren: Op basis van feedback van gebruikers en data-analyse verbeteren we de tools voortdurend.
- Meetbare resultaten behalen: We willen precies weten hoe de trainingstools bijdragen aan de groei van vaardigheden van de medewerkers.
Aanpak
We gebruiken de servicedesign methodologie waarbij we echt kijken naar wat de bedrijfswereld nodig heeft. Samen met pilootbedrijven en -opleidingsinstellingen testen we stap per stap de tools in de praktijk. Door hun feedback kunnen we de tools systematisch verbeteren en zorgen dat ze gebruiksvriendelijk zijn. Daarnaast zetten we experimenten op en analyseren we alle verzamelde data grondig. Zo kunnen we precies zien hoe goed de trainingstools werken en hoe ze de leerprestaties van de gebruikers verbeteren. Op basis van deze resultaten blijven we de tools verder ontwikkelen en optimaliseren.
Verwachte realisaties
De resultaten van dit onderdeel zullen leiden tot de volgende uitkomsten:
- Pilootbedrijven en -opleidingsinstellingen werven: om de ontwikkelde leermodules uit te testen bij leerlingen/studenten, werkzoekenden en werknemers.
- Usability testing: de 6 tools zoals beschreven in Innovatieve leermaterialen testen bij de pilootbedrijven en -opleidingsactoren.
- Data-gedreven onderzoek: de simulatiedata analyseren om te weten in hoeverre leerprestaties kunnen worden gemeten.
- Experimenten virtuele warehouse omgeving: on- en offline data vergelijken bij 50 proefpersonen om te zien hoe goed de vragenlijsten de leerprestaties meten. Op basis van deze resultaten worden de vragenlijsten aangepast of vervangen.
- Evaluaties met doelgroepen: Evaluaties met doelgroepen: Via pre- en post-test vragenlijsten testen we bij 160 proefpersonen hoe het gebruik van de simulatie de leerprestaties verbetert.