Terug naar overzicht
Nieuws

4de partnerbijeenkomst Interreg ADMIRE in Helmond en de Dommelvallei

Met Interreg ADMIRE kwamen we samen voor ons vierde partneroverleg weeral! Ditmaal werden we ontvangen in Helmond door stichting Bargerveen!

ADMIRE | 21/06/2024

1

Terugblikken op de Veendag met oog op toekomstige events

In Helmond in Noord Brabant (NL) kwamen de 10 partners van Interreg ADMIRE samen voor al hun 4de traditionele tweedaagse partnerbijeenkomst. Gastheer was deze keer Stichting Bargerveen.

We blikten terug op een boeiende en meer dan geslaagde Veendag in De Zegge van 14 juni met meer dan 100 deelnemers die actief zijn rond natuurbeheer, onderzoek en beleid (zie ook eerder artikel). We zitten niet stil en keken vooruit naar toekomstige events.

2
3

 

Een uitgebreide stand van zaken rond onderzoek en herstel in het project werd overlopen.
En we legden de laatste bouwstenen voor de co-creation workshops onder leiding van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) rond samenwerking met landbouwers, adaptief beheer en veenonderzoek.

Bij een afsluitende avondwandeling aan de Goorloop kregen we deskundige uitleg van de Bosgroep Zuid Nederland over de werking en de toestand van de veenvallei.

4

Paludicultuurexperiment met lisdodde

Op dag 2 van onze partnermeeting van Interreg ADMIRE op excursie in de projectgebieden in het Nederlandse deel van de Dommelvallei.

Een verhelderende kijk door Gert Jan Van Duinen van Stichting Bargerveen op hun experiment met paludicultuur ('natte landbouw'). Lisdodden worden er geteeld en getest als alternatief voor isolatie- en bouwmateriaal en potgrond.

D

Naar de Urkhovense Zeggen in het Dommeldal

Daarna ging het richting de Urkhovense Zeggen, een erg gevarieerd valleilandschap met moerasvegetaties, graslanden en broekbossen

Inzichten in de .werking van de hydrologie van het veensysteem werd verschaft vanuit de Bosgroep Zuid Nederland door Rob van der Burg en Dion van Staveren.
En ook hier doet Radboud Universiteit broeikasgasmetingen ikv Interreg ADMIRE.

Heerlijke ervaring met prachtige blauwgraslandjes, spannende trilvenen en een avontuurlijke terugtocht door het dichte natte broekbos.

F
E
H

 

Wil je op de hoogte blijven van ons veenproject? Wens je uitgenodigd te worden voor onze activiteiten?
Volg ons via LinkendIn of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!