Terug naar overzicht
Nieuws

Team van projectpartner Universiteit Antwerpen stelt zich voor

De Universiteit Antwerpen is een van de tien partners in het Interreg ADMIRE project. Zij werken binnen het project met een onderzoeksteam dat bestaat uit: Professor Jan Staes, Jeroen Krols & Robrecht Debbaut. Ze zijn alle drie deel van het Ecosysteemdiensten-team, onderdeel van de ruimere ECOSPHERE onderzoeksgroep binnen het departement Biologie.

ADMIRE | 07/05/2024

Jan Staes Partnermeet nieuwsbrief

Het Universiteit Antwerpen team van Prof. Jan Staes

Professor Jan Staes is daarnaast ook nog verbonden aan het Instituut voor Milieu en Duurzame Ontwikkeling (IMDO) en maakt deel uit van het Global Change Ecology excellence consortium aan de Universiteit Antwerpen.

Binnen het ecosysteemdiensten team richten ze zich op de ontwikkeling van methodologieën en concepten om ecosysteemdiensten (de diensten en goederen die ecosystemen voortbrengen zoals zuivering van water, bescherming tegen overstromingen, bestuiving, klimaatregulatie, opslag van CO2, recreatie in de natuur, houtproductie…) te karteren, te kwantificeren en te optimaliseren door het creëren, herstellen en beheren van ecosystemen. Het team is betrokken bij lokale en internationale projecten op verschillende thema’s (bvb. TURQUOISE, BiNatUr, Upsurge en natuurlijk Interreg ADMIRE).

53252809790 091ed2b695 c

 

Jeroen Krols is als doctoraatstudent volledig toegewijd aan het VL-NL Interreg project ADMIRE. Zijn focus ligt op het herstellen van natte natuur en bijbehorende ecosysteemdiensten in bovenstroomse riviervalleien. Zijn specialiteit ligt bij het gebruik van GIS (geografische informatiesytemen) en programmeervaardigheden om zo analyses op grotere schalen uit te voeren.

Als bio-ingenieur van opleiding probeert hij daarnaast om de tuinen van zijn familieleden natuurvriendelijker te maken. Dat dat gepaard gaat met (mentale) gezondheidsvoordelen, weet hij dankzij zijn meewerken aan onderzoek van Mijn Tuinlab.

Actiefoto Robbie small

 

Robrecht Debbaut staat in voor de technische en praktische ondersteuning van ons team. Hij wordt ingezet in projecten rond (eco)hydrologie, monitoring, vegetatiekarteringen en ecologisch beheer. Hij doet veel meer dan veldwerk alleen, want hij is ook betrokken bij het verwerken van de gegevens, rapportage enzovoort.

Als bioloog laat hij zich graag verwonderen door alles wat groeit en bloeit in zijn ruime omgeving. In zijn vrije tijd is hij dan ook veel bezig met botaniseren. Zo is hij betrokken bij verschillende plantenwerkgroepen en kan je hem tegenkomen op verschillende soorten terreinen, gaande van campings tot havens en ruderale terreinen, speurend naar bijzondere plantentaxa.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!